PILDID Noorte pianistide konkursil särasid väikesed Eesti klaverivõlurid

Kultuuritoimetus
Copy
Keskmistes vanusegruppides olid I preemia laureaadid Hugo Mägi (Heino Elleri muusikakool, õp Kadri Leivategija), Jette Piibemann (Keila muusikakool, õp Eva Teppo) ja pildil olev Ingmar Poll (MUBA, õp Kai Ratassepp).
Keskmistes vanusegruppides olid I preemia laureaadid Hugo Mägi (Heino Elleri muusikakool, õp Kadri Leivategija), Jette Piibemann (Keila muusikakool, õp Eva Teppo) ja pildil olev Ingmar Poll (MUBA, õp Kai Ratassepp). Foto: FOTO MUBA

30. novembrist 2. detsembrini toimus Tallinna Muusika- ja Balletikoolis MUBA üle-Eestiline, juba XII noorte pianistide konkurss «Eesti Kõla». 2012. aastal alguse saanud noorte pianistide konkurss on aasta-aastalt kasvanud aina suuremaks, seekord oli osavõtjaid rekordiline arv. Konkursi kogutulemused on leitavad MUBA koduleheküljel.

Osavõtjaid oli kokku 118. MUBAst oli mängijaid kokku 42, osalejaid oli üle Eesti paljudest muusikakoolidest Narvast Saaremaani.

Konkursi asutaja, MUBA klahvpilli osakonna juhtõpetaja Martti Raide on öelnud: «Konkursi idee toetub veendumusele, et pakutav stiimul aitab noortel pianistidel oma talenti avastada, avada ja arendada – saada teadlikuks oma tegelikest võimetest, tuua välja ka see, mis oli siiani varjul. Kõrvuti klaverikunstnike järelkasvu toetamisega on nende pianistlike pidupäevade teine kandev mõte esitada ja väärtustada eesti klaverimuusikat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles