ARVUSTUS Armastusfilm, mis paneb korea keeles und nägema (1)

Andrei Liimets
, Filmikriitik
Copy
«Eelmisi elusid» on saatnud jaanuaris Sundance’i filmifestivalil esilinastumisest saadik vali kiidukoor.
«Eelmisi elusid» on saatnud jaanuaris Sundance’i filmifestivalil esilinastumisest saadik vali kiidukoor. Foto: A24 / Filmikaader

Nii sügavaid ja avaraid käsitlusi suhetest ning tunnetest nagu Celine Songi hämmastavalt tundlikus debüütfilmis eriti ei meenugi, kirjutab Andrei Liimets kinodes jooksvast draamast «Eelmised elud».

«Eelmiste elude» avastseenis istuvad kolm inimest baarileti taga, kuniks nähtamatuks jäävad hääled püüavad aimata, mis nende vahel toimub. On tegemist õe-venna ja ühe neist peigmehe, Korea paari ja giidi, millegi muuga? Argisest lähtekohast avaneb veerandit sajandit ja kaht kontinenti siduv lugu ühest armastusest ja igatsusest täidetud suhtest, mis on ometi palju enamat kui pelgalt armastuslugu.

Aasia ja Ameerika kohtumispunktis on sündinud mõned viimaste aastate tähelepanuväärsematest filmidest nagu alles mullu auhindadega üle kuhjatud «Kõik kõikjal ja korraga», hiljutine «Tagasitulek Souli» või «Hüvastijätt» 2019. aastast, mil just Lõuna-Koreast pärit «Parasiidil» õnnestus võita esimese võõrkeelse linaloona parima filmi Oscar.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles