NÄDALA FILM Kung fu ja õigeusk päästavad Eesti filmi

Hendrik Alla
, kultuuritoimetuse juht
Copy
«Nähtamatu võitlus»: munk peab võitlust muidugi oma südames, aga väljastpoolt vaadates näeb ikka kah päris uhke välja.
«Nähtamatu võitlus»: munk peab võitlust muidugi oma südames, aga väljastpoolt vaadates näeb ikka kah päris uhke välja. Foto: Filmikaader

Kiidetud olgu kõigevägevam, sest ta on paljukannatanud eesti rahvast Rainer Sarneti käe läbi rõõmustanud väga hea filmiga, mida me nii hädasti vajanud oleme. «Nähtamatu võitlus» on suurepäraselt välja kukkunud, pakkudes vaimuka komöödia krobeda kooriku all magusat ja tulikuuma vaimuvalgust. Oma hingeõnnistuse nimel, minge kohe vaatama, ja te näete, et ma ei valeta!

Saanud Sarnet kord teada, et kunagi elanud Petseri kloostris üks munk, kellel oli suur huvi igasugu mootorivärkide vastu, ja kihutada meeldis talle ka kangesti. Selle munga peale ehitas ta oma peategelase Rafaeli (Ursel Tilk). Too teenis 1970ndate alguses Nõukogude armees Hiina piiri ääres, kus tema väeosa hiinlaste käest vahvasti kolki sai.

Rafael naasis Eestisse lollaka naeratuse ja kung fu vaimustusega, mida ta Black Sabbathit kuulates harrastas. Üleloomulikul teel satub pikajuukseline jobuke õigeusu kloostrisse, mille mungad eriti vägevat võitluskunsti valdavad, ja tahab sinna ka jääda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles