GALERII Muinasjutuline õhtu: jutuvestja Polina Tšerkassova esitles heliraamatut

Kultuuritoimetus
Copy

Jutuvestja, multiinstrumentalist ja kultuuriantropoloog Polina Tšerkassova andis välja viienda heliraamatu hingekesksete muinasjuttude ja autorimuusikaga, mille nimeks sai «Karavan. Teed juhatavad muinaslood».

Kuigi viidab nimi kõrbele ja idemaadele, leiab kogumikust muinasjutte, mida Polina korjas reisidel ise üle terve maailma kokku. Heliraamatus kõlavad rahvalood Eestist, Iirimaalt, Kolumbiast, Keeniast ja mujalt.

Karavaniks saavad aga kõik kuulajad, kes liituvad jutuvestja teekonnaga läbi kõrbe mere poole. Tee peal jutustab Polina inspireerivaid muinasjutte ning jagab oma mõtisklusi elu üle, saates neid oma haruldaste rahvapillide muusikaga, mis annab edasi nende maade helilist tunnetust. Kas otsijate karavan jõuab mere poole? See selgub vaid heliraamatu lõpus.

Polina nimetab oma lugusid hingekesksetest, aga teisisõnu võib öelda ka et tema jutud on väärtuskasvatuslikud. Polina tihti esineb koolides, kultuurimajades ja konverentsidel üle Eesti. Teda tihti kutsutakse rahvusvahelistele jutuvestjate festivalidele. Selle aasta jooksul rääkis ta lugusid ühel maailma kõige suuremal jutuvestjate festivalil Marakešis, lisaks veel Istanbuls ja Varssavis. Polina hea meelega külastab ka erivajadustega kuulajaid, kellele mõjuvad tema jutud ja muusika lausa teraapiliselt.

Polina videomuinasjutte ja heliraamatuid saab kuulata ja vaadata Lasteekraanil, tema YouTube'is ja Õptujuttude äpis.

Uue heliraamatu esitlused toimuvad detsembri kuus üle Eesti: Tallinnas, Tartus, Hiiumaal ja Järvamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles