Aasta muusikuks valiti kogu Eestit puudutanud helilooja

Kultuuritoimetus
Copy
Aasta muusiku tiitli pälvib muusik, kelle loomingulised saavutused on edendanud Eesti muusikakultuuri. Selle aasta muusikuks valiti Pärt Uusberg.
Aasta muusiku tiitli pälvib muusik, kelle loomingulised saavutused on edendanud Eesti muusikakultuuri. Selle aasta muusikuks valiti Pärt Uusberg. Foto: Mihkel Maripuu, Postimees

Eesti Rahvusringhäälingu aasta muusiku tiitli pälvib helilooja ja dirigent Pärt Uusberg. Auhind antakse üle pidulikul kontserdil 12. jaanuaril, kontserti vahendavad otseülekandes ERRi kanalid. Aasta muusiku tiitli pälvib muusik, kelle loomingulised saavutused on edendanud Eesti muusikakultuuri ja kes on teinud sealjuures tihedat koostööd Eesti Rahvusringhäälinguga.

Pärt Uusbergi laulud räägivad helladest hetkedest, eluväärtustest, muusika imest ja unistustest, mis aitavad meid läbi aja. Uusbergi heliloomingust enamiku moodustavad koorilaulud. Tema teoste nimekirjas on ka suurvormid, filmimuusika ja instrumentaalpalad.

Pärt Uusberg oli XIII noorte laulupeo «Püha on maa» kunstiline juht. Tema Hando Runneli luuletusel «Valgust!» põhinev südamlik laulupeosõnum puudutas kogu Eestit. Pandeemiajärgne noorte laulupidu jääb unustamatuks elamuseks nii osalejatele kui publikule ning läbi raadio- ja teleülekannete jõudis see sadade tuhandete inimesteni. Uusberg on laulupeotraditsioonist osa saanud lapsepõlvest saati, tema loomingut on laulupidudel esitatud 2011. aastast ning laulupeodirigendi debüüt jääb 2019. aastasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles