Selgusid uued kunstnikupalga saajad (2)

Kultuuritoimetus
Copy
Erik Alalooga paneb Pärnu linnagaleriis näitust üles.
Erik Alalooga paneb Pärnu linnagaleriis näitust üles. Foto: Urmas Luik

Eesti Kunstnike Liidu kokku kutsutud komisjon otsustas määrata esitatud taotluste alusel kunstnikupalga saajateks aastatel 2024‒2026 Erik Alalooga, Tanel Randeri, Uku Sepsivarti, Diana Tamane ja Maria Valdma-Härmi.

Erik Alalooga (1974) on visuaalkunstnik, esitaja, lavastaja, helikunstnik, õpetaja ja kultuurikorraldaja. Ta on peamiselt tuntud teostes analoogtehnoloogilisi lahendusi kasutava kunstnikuna, kes uurib inimese ja masina vahelisi füüsilisi suhteid. Helimustrite tekitamiseks konstrueerib ta mehaanilisi masinaid ja heliinstrumente. Alalooga on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia skulptuuri eriala bakalaureuse ning interdistsiplinaarsete kunstide eriala magistrikraadiga. 2018. aastal astus Eesti Muusika ja Teatriakadeemia teatrikunsti doktoriõppesse.

Ajavahemikul 2006–2010 töötas ta EKAs IDK õppetooli dotsendina ning 2010–2013 tegevuskunstide õppetooli juhatajana. Lisaks Eesti Kunstiakadeemiale on juhendanud kursuseid Tartu kõrgemas kunstikoolis, TÜ Viljandi kultuuriakadeemias, Helsinki Teatriakadeemias ning Põhja- ja Baltimaade kunstikoole ühendavas DAMA koostöövõrgustikus. 2016. aastal asutas Viljandis helikunstigalerii Supersonicum, millest on praguseks saanud liikuv sündmuste korraldamise platvorm.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles