ARVUSTUS Mis mängu me mängime?

Gregor Kulla
, kriitik
Copy
Bunkeri ja Kanuti Gildi SAALi koostöölavastus «Fun Fact» on teadmiste ja loogilise mõtlemise pühitsus.
Bunkeri ja Kanuti Gildi SAALi koostöölavastus «Fun Fact» on teadmiste ja loogilise mõtlemise pühitsus. Foto: Ivian Kan Mujezinović

Esimene küsimus. Mis sündmus toob kokku noored, vanad, eestlased, venelased, sloveenid, tuge vajavad inimesed, biseksuaalid ja transsoolised, sageli neljapäeva õhtul, no umbes kell 19 avarasse ruumi laudade taha, et ühes loogiliselt mõelda? Ja natuke naerda, suhelda.

Annan mõtlemiseks kümme sekundit. Sloveenid ei arvaks seda ära! Taustal kõlab Enya «Only Time» … üheksa, kümme. Ongi aeg läbi. Kümme sekundit läheb mõeldes ikka jube kiiresti. Kirjutage vastus kuhugi siia Postimehe leheäärele või endale pihku. Vastuse saab teada 22. jaanuaril.

Või ei saa, ma tegelikult ei tea. Selline meeleolu valdas mind kahe nädala eest, reedel kell 20 Ljubljanas, mil õhtujuhi rolli astunud Katarina Stegnar haaras mikrofoni, jalutas aeglaselt meie vahel ringi ja palus nuputada välja vastuseid. Nuputuste käigus tuli välja, et Ljubljana ja Tallinn (või Sloveenia ja Eesti) on päris sarnased. Kui mõelda näiteks kahe linna (ja riigi) suurusele. Väiksed. Või ajaloole – mõlemas riigis on aset leidnud tänini südant pitsitav rahvusliku mõõtmega tragöödia: Eestis reisiparvlaeva Estonia hukk ja Sloveenias (tollal küll veel Jugoslaavias) lennuõnnetus Korsika saarel San-Pietro mäel. Mõlemal maal sajab ka lund!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles