ARVUSTUS Seksterapeudi näitus loob oaase kehadele ja hingedele

Johanna Jolen Kuzmenko
, kunstikriitik
Copy
melanie bonajo. «Kui keha ütleb Jah». 2022. Stoppkaader videost. Installatsioon koostöös Théo Demans’iga, tellinud Mondriaan Fund. Kunstniku ja AKINCI loal.
melanie bonajo. «Kui keha ütleb Jah». 2022. Stoppkaader videost. Installatsioon koostöös Théo Demans’iga, tellinud Mondriaan Fund. Kunstniku ja AKINCI loal. Foto: Repro/Kumu

Kui Kumus avati Hollandi kunstniku melanie bonajo näitus «Kui keha ütleb Jah+», tüüris põhiteost vaatama seltskond vanemaid inimesi ja üks meesterahvas tegi video kohta kommentaare stiilis «Mis karvased ja sulelised seal on?».

See pani mind kergelt ohkama ja kuna ei tahtnud teose vaatamist enda jaoks kommentaaridel rikkuda lasta, tõusin püsti ja läksin seltskonnast eemale vaatama. Siit ka selle teose oaasi-metafoor, sest see video on minu jaoks hea turvaline oaas, mida vaadates saab maailma eest põgeneda.

Õigemini mulle meeldiks elada selles maailmas, mida videos näeb, kuid kahjuks on päriselu sellest veel seitsme penikoorma kaugusel. «My body says Yes» teost vaadates saab vaikselt omaette mõtiskleda, miks see mõjub mulle hingepalsamina, ent mõnel teisel ajab närvi mustaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles