«Savvusanna sõsarate» operaator Ants Tammik võitis Ameerikas tähtsa auhinna

Kultuuritoimetus
Copy
Ants Tammik dokumentaalfilmi «Savvusanna sõsarad» võtetel.
Ants Tammik dokumentaalfilmi «Savvusanna sõsarad» võtetel. Foto: Eneli Rohtla

Operaator Ants Tammik võitis rahvusvahelise dokumentalistika ühingu IDA parima operaatoritöö auhinna oma töö eest filmis «Savvusanna sõsarad». International Documentary Association ehk rahvusvahelise dokumentalistika ühingu IDA auhind on üks olulistest USAs väljaantavatest rahvusvahelistest dokumentalistika auhindadest. IDA auhindadele kandideeris 669 filmi 48 riigist.

 

Operaatoritöö auhinna žüriisse kuulus 280 dokumentaalfilmitegijat, kuraatorit, kriitikut ja valdkonna spetsialisti 40 riigist, mistõttu on see auhind tõeline kvaliteedimärk «Savvusanna sõsarate» operaatoritööle.

IDA parima operaatoritöö laureaadi Ants Tammiku sõnul nõuab tema amet mitmekülgset vastupidavust: «Operaatoritööd saadavad iga päev erinevad füüsilised ja ka vaimsed pingutused ning ilma seda tööd armastamata ei oleks niisugust ametit võimalik kaua pidada. Olen 10-aastase teekonna juures saanud aru, et see eriala sobib mulle hästi ja iga pingutus pakub mulle midagi vastu. Usun, et auhinnad tulevadki siis, kui need pole eesmärk omaette ja inimene teeb tööd suure kirega. IDA tunnustus teeb mulle muidugi suurt au ja ma olen õnnelik, et sellises tihedas ja kõrgetasemelises konkurentsis on minu tööd märgatud – see annab lisajõudu ja motivatsiooni edasi tegutseda!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles