KULTUURIS KUUM Ene-Liis Semper: ärme osta aasta aega ühtegi asja (13)

Heili Sibrits
, Postimees Nädal peatoimetaja
Copy
Ene-Liis Semper nendib, et planeedi häving, kliimakatastroof on nii valus teema, et üksikinimesel on lihtsam elada nii, et kui aknast välja vaadates ei tundu olukord veel väga hull, siis lükkab probleemi homsesse.
Ene-Liis Semper nendib, et planeedi häving, kliimakatastroof on nii valus teema, et üksikinimesel on lihtsam elada nii, et kui aknast välja vaadates ei tundu olukord veel väga hull, siis lükkab probleemi homsesse. Foto: Eero Vabamägi

Maja on sama, aga see pole sama koht, sest me ise oleme muutunud. Nii vastab lavastaja ja kunstnik Ene-Liis Semper küsimusele, mis tunne oli tööd teha endises NO99 hoones, nüüdses Sakala 3 teatrimajas.

Kohtume teatrimaja kohvikus, et rääkida Ekspeditsiooni märgi alt välja tulnud lavastusest «Nüüd võib sellest rääkida», milles mängivad NO99st tuttavad Marika Vaarik, Rasmus Kaljujärv, Rea Lest, Jörgen Liik ning bändi uue liikmena Vambola Krigul löökpillidel.

Semper tunnistab, et talle meeldib endiselt selle maja saal.

«Mitte mälestuste, vaid proportsiooni pärast – lagi on kaheksa ja valgussillad kuue meetri peal, see on Eesti kõrgeim black box. Aga kui küsitakse, mis tunne on tulla vanasse koduteatrisse, siis vastan filosoofiliselt, et pole võimalik kaks korda astuda samasse jõkke. Olles küll palju kordi töötanud Marika, Jörgeni, Rea ja Rasmusega, oli praegune koostöö vägagi huvitav, sest oleme ju kõik vahepealsete aastatega muutunud.»

Kommentaarid (13)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles