NÄDALA FILM Lauluga šokolaadikartelli vastu

Margit Adorf
, filmikriitik
Copy
Laulu ja tantsuga asub nooruke Willy Wonka (Timothée Chalamet) seni kehtinud šokolaadimaailmakorda raputama, et selle varemetele oma impeerium rajada. Centrumi kinos linastub teiste filmide hulgas «Wonka».
Laulu ja tantsuga asub nooruke Willy Wonka (Timothée Chalamet) seni kehtinud šokolaadimaailmakorda raputama, et selle varemetele oma impeerium rajada. Centrumi kinos linastub teiste filmide hulgas «Wonka». Foto: Filmikaader

Kogupere-seiklusfilm «Wonka» on ka klassikaline muusikalifilm, korralikult küpsetatud jõulukringel, mis erilisi üllatusi ei paku. Saad täpselt seda, mida oodata ongi, ja ega see paha pole.

Mul oli enne kinno minekut selle filmi suhtes mitu tõrget: esiteks, ma olen lapsena näinud 1971. aasta originaalversiooni «Willy Wonka ja šokolaadivabrik» – Soome TVst, värvilisena. Mulle ei meeldinud eriti, ühe korra küll vaatasin, aga kui seda jälle näidati, siis ei kippunud. Seevastu «Mary Poppins» meeldis väga. «Šokolaadivabrikus» häirisid mind kõik need kääbused-humpalumpad, aga ka lollid lapsed, keda oli ülearu palju.

Tim Burtoni 2005. aastal lavastatud «Charlie ja šokolaaditehase» jätsin meelega vaatamata, tundus liiga üle võlli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles