KULTUURIS KUUM Sundance'i filmifestivalile valitud «Miisufy» produtsendiga lühianimast

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Aurelia Aasa juhib animafilmistuudiot AAA Creative.
Aurelia Aasa juhib animafilmistuudiot AAA Creative. Foto: Erakogu

Postimehe kultuuritoimetuse taskuhäälingus «Kultuuris kuum» on külas produtsent Aurelia Aasa stuudiost AAA Creative, kes on andnud elu Oscari nominentide eelvalikusse jõudnud rallifilmile «Sierra» ning Sundance'i filmifestivali programmi valitud «Miisufyle». Aasaga vestles kultuuritoimetuse ajakirjanik Ralf Sauter.

Aasa viib meid lühianimatsiooni, filmifestivalide, filmiturunduse ja Oscari-kampaaniate telgitagustesse. Ühtlasi selgitab ta lähemalt, milline on tema visioon produtsendina ja kuidas valmisid tema täistabamusteks osutunud lühianimafilmid.

Liisi Grünbergi debüütanimafilm «Miisufy» jõuab jaanuaris maailma ühe mainekama filmisündmuse, Sundance’i filmifestivali programmi. Tänavu esitati festivalile rekordilised 12 098 lühifilmi, millest jäi sõelale 53. Kokku valiti lühifilmiprogrammi filme 22 eri riigist. «Miisufy» keskmes on Miisufy-nimelises äpis tegutsev digikass Miisu, kes alustab inimeste vastu mässu. Filmi idee on tõukunud Tamagotchist. Antud juhul vaadeldakse olukorda aga läbi äppi suletud digitaalsete lemmikloomade silmade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles