VOT SEE AJAB JUDISEMA Eestis tehtud õuduka jaoks kupatati Hollywoodi näitlejad Maardusse (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Õudusfilm «Päästa meid» on täielikult toodetud Eestis ning selles löövad kaasa nii mõnedki kuulsad näitlejad.
Õudusfilm «Päästa meid» on täielikult toodetud Eestis ning selles löövad kaasa nii mõnedki kuulsad näitlejad. Foto: Filmikaader

Neljapäeval, 21. detsembril esilinastub Eesti rahatagastusmeetme Film Estonia kaudu kaasrahastatud mängufilm «Päästa meid», millel on USA õudusfilmide turul olnud tähelepanuväärne tähelend. Tootmine toimus täies mahus Eestis 2021. aastal.

Filmi tootis World’s Fair Pictures ja selle valmimisel ostis õigused ära maailma tippmüügiagent Magnolia Pictures, kelle kaudu on see jõudnud Eesti levitaja Hea Films kätte ja kohalikku kinolevisse. Filmi režissöörid on Lee Roy Kunz (kes mängib filmis ka peaosa) ja Cru Ennis ning operaator on Isaac Baumann. Peale režissööride ja operaatori oli kogu filmi meeskond Eestist ja eestlaste regionaalsed partnerid.

Filmis astuvad üles rahvusvaheliselt tunnustatud näitlejad Alexander Siddig («Game of Thrones», «Peaky Blinders», «Star Trek») ja Thomas Kretschmann («King Kong», «Resident Evil» jt), kelle kõrval on põhirollides ka itaallanna Maria Vera Ratti ja Eesti näitleja Jaune Kimmel. Lisaks on filmis palju teisi Eesti näitlejaid kõrval- ja taustarollides. Kogu rahvusvaheliste näitlejate valiku viis läbi Eesti ettevõte Agency Icon, Terje Kissa ja Kärt Väinola juhtimisel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles