Kinoteatri keelatud saade: ERR ei oska häid inimesi väärtustada

Kultuuritoimetus
Copy
Raadiomaja vastas Politseipargis avaldati reede õhtul meelt Raadio 2 õhtuse vööndi sulgemise vastu.
Raadiomaja vastas Politseipargis avaldati reede õhtul meelt Raadio 2 õhtuse vööndi sulgemise vastu. Foto: Madis Veltman

Reedel mõned tunnid enne programmijärgset eetriaga võttis ERR kavast maha saate «Kinoteatri õhtune vöönd», sest selles arvustati ERRi programmipoliitikat ja juhtimiskultuuri.

Eesti Päevaleht sai enda valdusesse enne sündi surmatud saate käsikirja. Näiteks seisab seal lause: «Sorri, aga see on üks suuremaid probleeme ERRi juures, mida rohkem kui üks inimene välja toob, kellega oleme rääkinud – see on organisatsioon, mis krooniliselt ei oska häid inimesi väärtustada.»

Juhtimiskultuuri vigu on ERR seoses Raadio 2 õhtuse vööndi skandaaliga ise tunnistanud. «Kui algas madin Raadio 2 õhtuse vööndi kaotamise teemal, oli mul ERRi lugedes tunne, nagu oleksin seda kõike juba kusagilt kuulnud. Läks mõni päev ja siis mul välgatas: paari aasta eest hakkasin seoses uurimistööga vaatama, mida on popmuusika subkultuuriilmingute kohta kirjutatud Nõukogude ajalehtedes. Sealt meie avaõiguslikus meedias esindatud retoorilised võtted tuttavad olidki,» kirjutas Birgitta Davidjants selle peale eelmise nädala Sirbis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles