GALERII Rita Ray, Robert Linna ja Ivo Linna kütsid Alexela Kontserdimajas nõukaaegset gruuvi (1)

Kultuuritoimetus
Copy

Okupatsiooni kiuste kõlas 1970ndatel ja 1980ndatel Eesti raadios ja pidudel funk’i, souli ja džässi mõjutustega muusika, mida ka salvestati. Osa sellest jäi arhiividesse oma aega ootama. Rita Ray, Robert Linna ja Ivo Linna tõid Alexela Kontserdimajas kontserdil toimunud kontserdil «Eesti Gruuv» neid tuntumaid ja tundmatumaid pärle kuulajateni.

Laval oli ka supergrupp Lexsoul Dancemachine koos Üle-Eestilise Noorte Sümfooniaorkestriga, keda juhatab Riivo Jõgi. Tänaste tippmuusikute ja toonaste legendide vahele lõid ühendavat silda erikülalised saksofonist Lembit Saarsalu ja helilooja-pianist Tõnu Naissoo.

Kõlas raudse eesriide kiuste Eestisse imbunud laia maailma mõjuline muusika. Apelsini, Marju Kuudi, Els Himma, Raivo Tammiku, Uno Naissoo, Gunnar Grapsi ja Jaan Kumani looming; sekka Eesti Raadio esimeses stuudios öösiti poolsalaja salvestatud originaalpalu ja Lääne autorite laule, mille uusversioonid ja lüürika loodi Soome raadiolainete kaudu püütud Detroidi Motowni, New Yorgi Atlanticu või Columbia Recordsi artistide esituste põhjal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles