INTERVJUU Maian Kärmas: adun üha selgemalt, kui olulised on juured ja nende tundmine

Hedvig Hanson
Copy
Maian Kärmase kirjandusdebüüdi «Manilundila» esitlus Rahva Raamatu kaupluses. Kärmas: oma juurte tundmine on indiviidi kui ühiskonna hea hinge- ja vaimutervise oluline osa. 
Maian Kärmase kirjandusdebüüdi «Manilundila» esitlus Rahva Raamatu kaupluses. Kärmas: oma juurte tundmine on indiviidi kui ühiskonna hea hinge- ja vaimutervise oluline osa. Foto: Kalev Lilleorg

Novembris debüteeris Maian Kärmas kirjanduse valdkonnas, ilmus astridlindgrenlik lasteraamat «Manilundila», kus täiskasvanud lugeja jaoks kõlavad ka tõsisemad noodid.

Kuna intervjueeritav ja intervjueerija teineteist hästi tunnevad, siis nad ka sinatavad.

Palju rõõmu, Maian, sinu debüütraamatust! Kui sa mõtled, siis kust saab sinu jaoks alguse üks raamat? Algab see ehk su oma lapsepõlvest, lugudest, raamatutest, mis sind on mõjutanud? Su loomusest, unistustest?

Aitäh! Antud lugu sai alguse sellest, et ma põen parajat lavanärvi. Tosinajagu aastat tagasi oli üks eriti oluline esinemine tulemas ja ma pabistasin juba mitu nädalat varem. Et oma ringikarglevale ajule muud tegevust anda ja mõtteid ohjeldada, avasin tekstifaili ja sõnastasin lihtsa käskluse: «Kirjuta!»

Sedasi, väikese mõtteetüüdina sündisid esimesed peatükid. Eks ma selline kuutõbine inimtüüp olen, midagi pole parata. Sellest kuutõbisusest suuresti need lood ja laulud ka tulevad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles