Eestis esinevad esimest korda legendaarsed šokirokkarid

Copy
Mentors
Mentors Foto: Pressimaterjal

18. ja 19. jaanuaril õnnistab Tallinnat ja Tartut pea 50-aastase ajalooga Mentors. 

Mentors alustas tegevust juba 1976. aastal ning oma pika ajaloo jooksul on olnud aineks poleemikale ja võidelnud sõnavabaduse ning vaba muusikalise väljenduse nimel. Seda niivõrd teraselt, et nende võigas temaatika oli aluseks 1985. aastal kehtestatud regulatsioonile märgistada lastele mittesobiliku sõnumiga muusika kleepsuga «Parental Advisory - Explicit Content».

Bändi eestvedajaks algusaastatel oli USAs avalikkusele tuntud Eldon Hoke, keda on võrreldud ka samal ajal tegutsemist alustanud legendaarse punk-rokkari GG Alliniga. Sõltumata Hoke surmast juba 1997. aastal on bänd aktiivselt välja andnud uut muusikat ning šokeerinud publikut üle maailma.

Oma pea 50 aastase tegutsemise juures on Mentorsit tihti ekslikult valesti mõistetud nende timukamaskide, üleoleva teatraalsuse ning rõvetsemise poolest, kuid võite olla kindlad, et sellist rock'n'roll näitemängu ei ole te varem kogenud!

Jaanuaris 2024 annab bänd kaks kontserti Eestis. Neljapäeval, 18. jaanuaril esineb Mentors Tallinnas, Fort Baris. Lava kütavad meistrite jaoks kuumaks legendaarne punk-bänd Kulo ning metalmaastikul paljulubav uustulija Vimm, kes hiljuti salvestas uut muusikat Sügis Productions stuudios.

Seejärel suundutakse reedel, 19. jaanuaril ülikoolilinna Tartusse, et pidada maha korralik pralle Rock & Rollis. Tartus löövad üritusel kaasa Lõuna-Eesti pagan metal punt Pagansarv, ansambel Vimm ja oma debüütkontserti annab ka dissonantne black metal bänd Kõdu.

Kontserte korraldab agentuur ning professionaalne helistuudio Sügis Productions.

Tagasi üles