AK «Terrorist» Akunin: kirjandus on alati anarhistlik seiklus

Teet Korsten
, reporter
Copy
Ukraina toetamise eest Kremli poolt terroristiks kuulutatud Gruusia päritolu vene kirjanik Boriss Akunin ütleb, et ainuke viis muuta Venemaa demokraatlikuks riigiks on täielikult likvideerida tema imperiaalne mudel.
Ukraina toetamise eest Kremli poolt terroristiks kuulutatud Gruusia päritolu vene kirjanik Boriss Akunin ütleb, et ainuke viis muuta Venemaa demokraatlikuks riigiks on täielikult likvideerida tema imperiaalne mudel. Foto: Kirill Kudrjavtsev / AFP / Scanpix

Detsembri keskel avaldasid Kremli-meelsed koomikud Vovan ja Leksus veebis petukõne Vene kirjanike ja Kremli kriitikute Dmitri Bõkovi ning Boriss Akuniniga – tüngategijad esinesid Ukraina juhtkonna nimel, kirjanikud aga avaldasid toetust Ukrainale.

Kumbki eksiilis elav kirjanik on varemgi teravalt hukka mõistnud Venemaa kallaletungi Ukrainale, kuid nüüd puhkenud skandaali järel teatas kirjastus AST, et lõpetab Bõkovi ja Akunini teoste väljaandmise, hulk raamatupoode korjas nende raamatud müügilt ning nüüdseks on Akunin, kodanikunimega Grigori Tšhartišvili kantud Vene finantsjärelevalve ekstremistide ja terroristide nimekirja.

Akunin tähendab jaapani keeles kurikaela, aga kui lugeda seda nime koos eesnime esitähega, tuleb kokku Bakunin, kes on Venemaa ajaloost tuntud kui terrorist ja anarhist. Võibolla te praegu juba kahetsete, et endale sellise pseudonüümi valisite?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles