Kuidas «Savvusanna sõsarad» vallutas maailma ja võitis Neitsi Maali (6)

Hendrik Alla
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Neitsi Maali 2023 võitis film «Savvusanna sõsarad.» «Nii ilus,» hüüdis režissöör Anna Hints, kui Eesti Filmiajakirjanike Ühingu esimees Andrei Liimets talle auhinnakuju üle andis. 
Neitsi Maali 2023 võitis film «Savvusanna sõsarad.» «Nii ilus,» hüüdis režissöör Anna Hints, kui Eesti Filmiajakirjanike Ühingu esimees Andrei Liimets talle auhinnakuju üle andis. Foto: Tairo Lutter

Niisugust asja, millega Anna Hints ja Marianne Ostrat terve eelmise aasta tegelesid, ei saa Eesti dokumentalistid endale sageli lubada. Vaimustusest ammuli suudega nurusid filmiajakirjanikud järjekorras seistes intervjuusid, kuidas ikka valmis niisugune suurepärane film nagu «Savvusanna sõsarad», ja nemad muudkui rääkisid. «Sõsaratest» ja eesti kultuurist üldse.

Eile andis Eesti Filmiajakirjanike Ühing kinos Sõprus oma aastaauhinna Neitsi Maali «Savvu­sanna sõsaratele». See on juba 18. au­hind, mille film on Sundance’i festivali preemiaga alanud teekonnal noppinud. «Kõikidest neist valmistaski kõige suurema üllatuse see esimene auhind, mis andis mõista, mismoodi lend meid ees ootab,» ütles režissöör Hints, kes oli sunnitud ka tseremooniale kohvriga tulema. «Oma inimeste toetus tähendab meile aga väga palju!» kinnitas lausa ratastel elav lavastaja.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles