Välismaa filmisait kiidab Everit miss Marple'i rollis

Kultuuritoimetus
Copy
Ita Everi portree, mis algselt valmis EV100 puhuks ilmunud raamatu «Eesti läbi 100 silmapaari» tarbeks, on näitusel saanud osaks teosest «Triptühhon Ita ja Velloga. Melanhoolsed triptühhonid.» (2017–2020).
Ita Everi portree, mis algselt valmis EV100 puhuks ilmunud raamatu «Eesti läbi 100 silmapaari» tarbeks, on näitusel saanud osaks teosest «Triptühhon Ita ja Velloga. Melanhoolsed triptühhonid.» (2017–2020). Foto: Toomas Volkmann

Välismaa filmiuudiste sait Screen Rant on koostanud ohtra pildimaterjaliga varustatud nimekirja näitlejannadest, kes on kunagi kehastanud miss Marple'it. Marple'i kingadesse astunud näitlejatele mõeldes ei ole Screen Rant seejuures meelest lasknud Ita Everit, kes on pandud uhkelt Julia McKenzie, Angela Lansbury ja teiste vahele.

«Eesti filmi- ja teatrinäitleja Ita Everist sai kolmas inimene üldse, kes miss Marple'it filmis kehastas. Esmakordselt mängis ta seda rolli raamatu «Taskutäis rukist» ekraniseeringus, mis kandis teistsugust nime («Musträstaste saladus» - toim.). Eesti teatrilegend Ever on veel mänginud Shakespeare'i, Steinbecki, Ibseni ja paljude teiste ainetel tehtud tükkides. Ever avaldas Marple'ina piisavalt muljet, et mängida seda rolli uuesti 1990. aasta teleseriaalis «Miss Marple'i lood». 2005. aastal mängis Ever Marple'it viimast korda  «Peegel mõranes» lavastuses,» meenutab Screen Rant kõiki kordi, kui meie seast mullu lahkunud Ever Marple'iks kehastus.

Ita Ever on ise meenutanud, et Mosfilmi Marple oli hästi energiline daam. «Režissöör tahtis, et ta oleks selline vilgas ja hästi erk,» on Ever meenutanud oma tööd filmis «Musträstaste saladus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles