Muusikuna maailmakuulsaks: legendaarne Ameerika rokkansambel otsib uut liiget

Kultuuritoimetus
Copy
Billy Corgan ansamblist Smashing Pumpkins.
Billy Corgan ansamblist Smashing Pumpkins. Foto: Amy Harris / Invision / AP / Scanpix

Ameerika rokkansambel Smashing Pumpkins otsib avalikul konkursil uut kitarristi, annab ansambel teada sotsiaalmeedias. 

Smashing Pumpkins teatas sotsiaalmeedias avalikust üleskutsest, et otsivad ansamblisse veel üht kitarristi. Bänd, kuhu kuuluvad ninamees Billy Corgan, kitarrist James Iha ja trummar Jimmy Chamberlin, soovib lisada kollektiivi neljanda liikme pärast seda, kui kitarrist Jeff Schroeder teatas oktoobris oma lahkumisest ansamblist. 

«Viimase 16 aasta jooksul bändiga loodud uskumatute mälestuste hulk on peaaegu liiga suur, et neid mõõta,» kirjutas Schroeder toona grupi Instagrami lehel. «Kuigi seda oli väga raske teha, otsustasin bändist lahkuda, et teha ruumi, et uurida natuke teistsugust teed.»

Corgan ja Iha asutasid Smashing Pumpkinsi koos bassist Darcy Wretzky ja Jimmy Chamberliniga ning aastate jooksul on koosseis korduvalt muutunud, sealhulgas Melissa Auf der Maur, Mike Byrne ja Nicole Florentino näol. Corgan on jäänud ainsaks järjepidevaks liikmeks.

Potentsiaalseid uusi kitarriste julgustatakse saatma CV ja näidismaterjale Smashing Pumpkinsi esindajatele. Uuel liikmel võib olla võimalus alustada kohe suurejoonelist karjääri, sest grupp soojendab 2024. aastal Green Dayd ülemaailmsel tuuril The Saviors Tour.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles