«Savvusanna sõsarad» võitis Ameerikas tugevas konkurentsis järgmise auhinna (1)

Kultuuritoimetus
Copy
«Savvusanna sõsarad» on filmitud osaliselt saunakuumuses ja -niiskuses.
«Savvusanna sõsarad» on filmitud osaliselt saunakuumuses ja -niiskuses. Foto: Kaader filmist

«Savvusanna sõsarad» pälvis naisfilmiajakirjanike liidu (AWFJ) EDA Awardsil parima dokumentaalfilmi auhinna kahasse doki-Oscari põhifavoriidi «Ameerika sümfooniaga».

New Yorgis baseeruv rahvusvaheline Alliance of Women Film Journalists on iga-aastaseid EDA auhindu jaganud 17 aastat. Auhind esindab professionaalsete naiskriitikute vaatenurki filmidele ja kinokultuurile filmimaailmas, kus naisfilmitegijate ja naiskriitikute arvamus on endiselt alaesindatud. Auhinnale saavad kandideerida naiste tehtud ning naistest rääkivad filmid. Parima dokumentaalfilmi kategooria auhind läks jagamisele «Savvusanna sõsarate» ja eesootavate Oscarite täispika dokumentaalfilmi kategooria suurfavoriidi, Netflixi levitatava «Ameerika sümfoonia» vahel.

Anna Hintsi esimene täispikk dokumentaalfilm «Savvusanna sõsarad» esilinastus 2023. aasta jaanuaris toimuva maineka Sundance’i filmifestivali maailmakino dokumentaalfilmide võistlusprogrammis. See on esimene Eesti režissööri ja Eesti peatootmises valminud dokumentaalfilm, mis jõuab ühele maailma viiest olulisimast filmifestivalist.
Anna Hintsi esimene täispikk dokumentaalfilm «Savvusanna sõsarad» esilinastus 2023. aasta jaanuaris toimuva maineka Sundance’i filmifestivali maailmakino dokumentaalfilmide võistlusprogrammis. See on esimene Eesti režissööri ja Eesti peatootmises valminud dokumentaalfilm, mis jõuab ühele maailma viiest olulisimast filmifestivalist. Foto: Erakogu
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles