DocPoint Tallinna avab ilus, kummaline ja veider «Ilvesmees»

Kultuuritoimetus
Copy
Eesti-Soome koostööfilm «Ilvesmees» mis ühendab endas kõik selle ilusa, kummalise ja veidra, mida võib leida mõlemal Soome lahe kaldal.
Eesti-Soome koostööfilm «Ilvesmees» mis ühendab endas kõik selle ilusa, kummalise ja veidra, mida võib leida mõlemal Soome lahe kaldal. Foto: Alexander Markus Lembke

Viieteistkümnes rahvusvaheline dokumentaalfilmifestival DocPoint Tallinn algab 30. jaanuaril ning selle avafilmina linastub tänavu Eesti-Soome koostööfilm «Ilvesmees», mille originaalmuusika on loonud Puuluup ja Tanel Kadalipp. Režissöör Juha Suonpää jutustab harukordse loo ilvestega lähedaseks saanud Hannust ning nendest haruharva kaamera ette jäävatest metsloomadest.

«Pole paremat filmi viieteistkümnenda DocPoint Tallinna festivali avamiseks ja tähistamiseks kui «Ilvesmees», mis on tõeliselt loov ja inspireeriv Soome-Eesti koostöö, mis ühendab endas kõik selle ilusa, kummalise ja veidra, mida võib leida mõlemal Soome lahe kaldal. «Ilvesmees» täiendab nii Eesti kui Soome pikaajalist loodusfilmi traditsiooni sügava, filosoofilise, visuaalselt uuendusliku ja mängulise ning salapärast metslooma enneolematult lähedalt kogeda aitava filmiga,» sõnas festivali programmi kunstiline juht Filipp Kruusvall.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles