Leonard Bernsteini lugu Ninaprotees ja biseksuaalsus juhivad tähelepanu kõrvale oluliselt

Margit Adorf
, filmikriitik
Copy
«Maestro»: sedamööda, kui edeneb Leonard Bernsteini (Bradley Cooper) ja tema abikaasa Felicia Montealegre (Carey Mulligan) lugu, muutub filmi stiil.
«Maestro»: sedamööda, kui edeneb Leonard Bernsteini (Bradley Cooper) ja tema abikaasa Felicia Montealegre (Carey Mulligan) lugu, muutub filmi stiil. Foto: Netflix

Filminäitlejana alustanud Bradley Cooper sai valmis oma teise romantilise muusikafilmi «Maestro». Seekord portreteerib ta USA heliloojat Leonard Bernsteini (1918–1990) ja tema abielu näitlejanna Felicia Montealegrega (1922–1978). Peaosa mängib Cooper ise.

Loomulikult tahad «Maestrot» nähes kohe võrrelda seda Cooperi esimese muusikafilmiga, kus tema ekraanipartneriks oli megastaar Lady Gaga. «A Star is Born» ehk «Täht on sündinud» (2018) oli mitme varasema samanimelise filmi (1937, 1954, 1976) uusversioon ja remix.

«Maestro» on sammuke edasi autorifilmi poole, kuna siin on juba ka stsenaariumis rohkem Bradley Cooperi mõte töös olnud, stsenaarium on kirjutatud kahasse stsenaristi ja produtsendi Josh Singeriga. Kuid ka uus film keskendub pigem kuulsa paari omavahelisele suhtele, mitte niivõrd kuulsusele ja loomepiinadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles