AK KRIMI ​Mõista, mõista, kes on nõrgim lüli

Helen Pärk
, kriitik
Copy
Birk Rohelennu raamat «Liiga palju armastust» on 2021. aastal ilmunud ja seejärel teleseriaaliks vormitud «Kes tappis Otto Mülleri?» järg.
Birk Rohelennu raamat «Liiga palju armastust» on 2021. aastal ilmunud ja seejärel teleseriaaliks vormitud «Kes tappis Otto Mülleri?» järg. Foto: Sander Ilvest

Birk Rohelennu krimiromaan «Liiga palju armastust» toob krimikirjanduse sõprade huviorbiiti tagasi juba tuttavad uurijad Agnes Maramaa ja Gabriel Vanema, kelle järgmine ühine tööülesanne on lahendada mõrvajuhtumid, mille juured ulatuvad 20 aasta tagusesse aega. Lugejalt tähelepanelikkust ja kaasamõtlemist nõudev krimilugu räägib muu hulgas üleöö täiskasvanuks saamisest ning selle tagajärgedega toime tulemisest.

Taastuva koostöö algus ei ole uurijate tandemile lihtne. Kolm kuud varem punkti saanud Otto Mülleri mõrvajuhtum («Kes tappis Otto Mülleri?», Postimehe Kirjastus, 2021) on küll avalikkuse jaoks saanud korrektse lahenduse, millega kõik pooled lepivad, kuid kui Agnes taipab, et mõrvar on hoopis keegi teine, saab see talle saatuslikuks. Võibolla ei erinenudki Mülleri lapselaps niiväga oma vanaisast?

Tööle naastes on Agnes saadetud tegelema «külmade» juhtumitega, mäluhäiretega uurija ei kõla just usaldusväärselt (lk 31). Agnese mälust on kustunud, mis juhtus tagasiteel Müllerite mõisast, samas hakkavad tema elu segama mälukatked hoopis varasemast eluetapist, Mark Sverdlovi surmaga seotud sündmustest. Näib, et Sverdloviga on Rohelennul mingi plaan, sest see nimi kerkis juba korduvalt üles Müllerite juhtumi ajal ning kõnealuses romaanis avaneb lugejatele juba järgmine kiht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles