NÄDALA PLAAT Eesti Woodstock peeti Viljandis

Margus Haav
, kultuuritoimetaja
Copy
Viljandi rokifestivalile olid 1976. aastal kohale sõitnud hipid mitte ainult Eestist, Lätist ja Leedust, vaid tuldi isegi Vladivostokist ja Harkivist. 
Viljandi rokifestivalile olid 1976. aastal kohale sõitnud hipid mitte ainult Eestist, Lätist ja Leedust, vaid tuldi isegi Vladivostokist ja Harkivist. Foto: Erakogu

Kolmandat Viljandi rokkmuusikafestivali (ametliku jubeda nimega «noorsoo kerge muusika festivali») «Viljandi-1976» peeti 1976. aasta 17.–19. septembrini. Festivalil polnud platsis mitte ainult kodumaiste bändide ladvik, nagu Ruja, Psycho ja Fix, vaid ka Viljandi enda bändid, nagu näiteks Kärjed ja Tahukas.

Kontserdid olid lauluväljakul, Ugalas ja kultuurimaja saalis. Seda muusikapidu on tagantjärele võrreldud Woodstockiga ning tõepoolest, kohal polnud hipid mitte ainult Eestist, Lätist ja Leedust, vaid oli tuldud isegi Vladivostokist ja Harkivist. Pikalt elati veendumuses, et sellest viimaseks jäänud Viljandi rokkmuusikafestivalist on säilinud pelgalt mõni mustvalge foto. Selgus aga, et nii see pole. Kolmandal Viljandi rokifestivalil oli kohal Eesti Raadio salvestusbuss ning ilmselt talletati lindile enamik kontserte. Kaugeltki kõik sellest ei ole säilinud, kuid umbes 30 salvestisest sai siiski välja valida topeltplaadi jagu materjali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles