KLAVERIST KINGADENI Elton Johni hinnaline erakogu läheb oksjonile

Kultuuritoimetus
Copy
76-aastane Elton John oma hinnalise kraami külge ei klammerdu: muusik müüs maha oma katusekorteri Atlantas ja paneb oksjonile kunstiteoseid, riideid ja isegi klaveri.
76-aastane Elton John oma hinnalise kraami külge ei klammerdu: muusik müüs maha oma katusekorteri Atlantas ja paneb oksjonile kunstiteoseid, riideid ja isegi klaveri. Foto: MIKE SEGAR / REUTERS

76-aastane rokkmuusik Elton John, kes eelmisel juulil lõpetas oma mitu aastat kestnud hüvastijätutuuri, plaanib nüüd oksjonil müügiks panna 900 isiklikku eset oma endisest Atlanta katusekorterist, mille John müüs hiljuti koos abikaasa David Furnishiga maha enam kui seitsme miljoni dollari eest. 

Viimati toimus selline Elton Johni isikliku kogu suurmüük 2003. aastal. Christie'si oksjonimaja korraldatud oksjonitel loodetakse see-eest saada kuni kümme miljonit dollarit, osta on võimalik nii instrumente kui ka näiteks kunstiteoseid.

Johni uhkes erakogus peetakse üheks kõige ihaldatumaks esemeks tema 50 000 dollari vääriliseks hinnatud Yamaha tiibklaverit, millel John kirjutas Broadway etendused «Billy Elliot» ja «Aida».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles