Operaator Ants Tammik võitis Ameerikas olulise auhinna

Kultuuritoimetus
Copy
Väljapaistva operaatoritöö eest pälvis Cinema Eye Honors auhinna Eesti operaator Ants Tammik oma töö eest filmis «Savvusanna sõsarad».
Väljapaistva operaatoritöö eest pälvis Cinema Eye Honors auhinna Eesti operaator Ants Tammik oma töö eest filmis «Savvusanna sõsarad». Foto: Pressifoto

Möödunud reedel anti New Yorgis 17. korda välja rahvusvahelisi dokumentalistikale pühendatud auhindu Cinema Eye Honors, mis tõstavad esile kogu loomingulise tiimi tööd nii filmi- kui teležanris. Filmikategooria väljapaistva operaatoritöö auhinna pälvis Eesti operaator Ants Tammik oma töö eest filmis «Savvusanna sõsarad».

 

Täpselt kuu aega varem võitis operaator Ants Tammik samuti USAs väljaantava Rahvusvahelise Dokumentalistika Ühingu IDA parima operaatoritöö auhinna.

Äsja pälvitud Cinema Eye Honors auhind kinnitab Tammiku sõnul tema veendumust, et püüdis «Savvusanna sõsaraid» filmides pildile midagi erilist ja seninägematut: «Sellise kategooria auhinnad tekitavad tahes tahtmata mõtlemises nihke, mis panevad tegutsema suuremalt ja ambitsioonikamalt ning annavad julgust teha rahvusvahelisi koostöid. Selle ürituse suur lisaväärtus oli kohapeal auhinnagalal osalemine, kohtumised teiste maailmatasemel filmitegijatega ning tõdemus, et iga suure filmi taga on soojad ja lihtsad inimesed.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles