Mona Lisa nurub rahalisa: Louvre tõstis üle seitsme aasta piletihindu

Kultuuritoimetus
Copy
Turistid Louvre'i hoovis.
Turistid Louvre'i hoovis. Foto: MIGUEL MEDINA / AFP/Scanpix

Maailma külastatuima muuseumi, Pariisis asuva Louvre'i piletihinnad on üle seitsme aasta ootamatult tõusnud. Varasema 17 euro asemel nöörib mullu ligi 9 miljonit külastajat vastu võtnud tippmuuseum nüüd pileti eest 22 eurot. 

Küll ei ole piletihindade tõus muuseumi külastatavust oluliselt mõjutanud, sest jahedal esmaspäevahommikul ulatus «Mona Lisat» imetleda soovivate huviliste järjekord uksest välja. Üks külastajatest, Austraaliast koos tütrega Pariisi lennanud Janelle Manders kostis, et viie euro suurune piletihinna tõus ei ole piisav, et ta oleks tahtnud oma plaane muuta, vahendab The Guardian. «Ma võiksin lausa topelt maksta,» ütles turist. «See on meie jaoks haruldane võimalus ja ma saan aru, et sellist muuseumi ülal pidada on kallis.»

Louvre ise on piletihinna tõusu põhjendanud sellega, et kulud on tõepoolest kasvanud, kusjuures elektrikulud tõusid muuseumi jaoks 2021. ja 2022. aasta vahel 88% võrra. Ühtlasi plaanib muuseum päeva jooksul kauem lahti jääda. Koguni 40% külastajatest võivad Louvre'i külastamiseks siiski tasuta pileti saada. Selline võimalus avaneb inimestel, kes on nooremad kui 25-aastased, aga ka madalapalgalistele ja töötutele inimestele, puudega inimestele, õpetajatele ning ajakirjanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles