Pelgulinna Riigigümnaasiumis avatakse arhitektuurinäitus

Kultuuritoimetus
Copy
Näituse perioodi vältel saab osaleda ka kahel majatuuril, et arhitektide juhendamisel unikaalse koolihoonega lähemat tutvust teha.
Näituse perioodi vältel saab osaleda ka kahel majatuuril, et arhitektide juhendamisel unikaalse koolihoonega lähemat tutvust teha. Foto: Pressifoto

Eesti Kultuurkapitali arhitektuuripreemia laureaadiks ja aasta puitehitiseks kuulutatud Tallinna Pelgulinna Riigigümnaasiumis avatakse reedel hoone autorite, arhitektuuribüroo Arhitekt Must näitus, mis on pühendatud arhitektuuri ja arhitekti rollile ühiskondlike probleemide lahendamisel. Näitus on avatud 14. veebruarini ning selle raames toimub arhitektide juhendamisel kaks majatuuri. Näitus ja ekskursioonid on kõigile külastajatele tasuta.

Kuna Arhitekt Must keskendub oma töös enamasti oluliste ja keeruliste objektide loomisele, näiteks kuuluvad nende portfooliosse riigikoolid ja lasteaiad, keskväljakud ja muud avalikud ruumid, siis pakub näitus «Esimesed kümme» külastajatele 10 erinevat teemapüstitust või küsimust, millele püütakse vastuseid otsida läbi teostatud või kavandatud objektide.

Näituse võõrustaja ning ühtlasi ka maketi näol üks näituse eksponente Tallinna Pelgulinna Riigigümnaasium on 85 protsendi ulatuses ehitatud puidust, tõestamaks, et väikese süsinikujalajäljega puit on suurepärane materjal mitte ainult ehituse keskkonnamõjude vähendamiseks, vaid ka õppimist ja arengut toetava keskkonna loomiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles