Benny Hill 100: show kui seksuaalse läbikukkumise meistriklass (1)

Janar Ala
, toimetaja
Uuendatud 18. jaanuar 2024, 21:22
Copy
Umbes nii see kõik algas – Benny Hilli show 1956. aastal. 
Umbes nii see kõik algas – Benny Hilli show 1956. aastal. Foto: Rights Managed/michael Balcon Productions/Eal

Tuleval pühapäeval saanuks saja-aastaseks Benny Hill – eestlastegi hulgas armastatud naljamees, keda peetakse Charlie Chaplini ja Stan Laureli kõrval 20. sajandi kuulsaimaks briti koomikuks.

Mul ei taha meelest minna üks olukord. Tulime Mutant Discolt. Peolust polnud veel kehast lahkunud ja otsustasime minna sõbranna poole pidu edasi pidama. Sõbranna läks millalgi ülakorrusele magama. Umbes-täpselt samal ajal tekkis meil tohutu kihk vaadata «​Benny Hilli». Varsti ilmus ülakorruselt sõbranna, keda meie tegevus siiski inimese moodi magada ei lasknud. Tegelikult ei saanudki aru, kas ta sai pahaseks meie või ​Benny Hilli peale. Mõlema vist. Tuli lahkuda. Benny Hill polnud kõigile.

Hillist on ikka räägitud kui telekuulsusest. Ta sobis televisiooni nagu valatult, öeldi. Kui televisioon hakkas oma vägitegusid tegema – ehk 50ndate alguses –, saabus sinna ka Benny Hill. Varem oli ta natuke raadios tegutsenud ja ka varieteelavadel tatsunud. Kumbki talle suuremat hiilgust ei tõotanud. Teles valiti ta aga juba paari aasta pärast parimaks meelelahutajaks.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles