Pianist Tähe-Lee Liivi õpinguid rahastas 10 000 euroga anonüümne ettevõtja

Kultuuritoimetus
Copy
Pianist Tähe-Lee Liiv.
Pianist Tähe-Lee Liiv. Foto: Kaupo Kikkas

Samal ajal nii Londoni kui ka Berliini tippkoolis õppiv noor eesti pianist Tähe-Lee Liiv pälvis käesoleva, 2023/2024. õppeaasta toetuseks kümne tuhande euro suuruse stipendiumi, mida rahastab anonüümseks jäänud eesti ettevõtja.

Pianist Tähe-Lee Liiv jagab elu Londoni, Berliini, Milano ja Tallinna vahel. Londonis õpib ta Inglismaa tippmuusikakõrgkoolis Royal College of Music, Berliinis täiendab end Barenboim-Said Akadeemias maailmakuulsa pianisti Sir Andras Schiffi juures.

Stipendiumi rahastamist koordineerinud Kultuuripartnerluse SA juhataja Meelis Kubitsa sõnul hindavad ettevõtjad noorte annete püüdlusi. «Klassikaline muusika on teinud Eesti suuremaks ja tuntumaks, see mudel töötab ja noorte toetamist käsitletakse kui investeeringut Eesti riigi toetuseks. Siin aetakse väga selgelt ühte asja. Seekordse stipendiumi puhul on oluline märkida, et see rahastaja on ettevõtja, kes oma mahtude poolest on juba suur kultuuritoetaja, tegutsedes seejuures ise valdavalt Tallinnast väljaspool,» ütles Kubits.

2022/2023. õppeaastal toetas Tähe-Lee õpinguid ettevõtja Neeme Tammise ja tema partnerite rahastatav Hansa Grupi Noore Muusiku fond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles