VIDEO Noored muusikud saavad ettevõtjatelt tähelepanuväärse summa

Kultuuritoimetus
Copy

Ettevõtja Neeme Tammise ja Kultuuripartnerluse SA poolt asutatud Hansa Grupi Noore Muusiku Fondi toetuste maht kasvas nädalavahetusel toimunud Hansa Grupi 25. sünnipäevaga seotud annetuste järel 110 tuhande euroni. Fondi viimase, seitsme tuhande euro suuruse stipendiumi pälvis noor viiuldaja Triinu Piirsalu.

Hansa Grupi Noore Muusiku Fondi asutaja Neeme Tammise sõnul on mõned aastad tagasi tehtud sümboolsest annetusest saanud oluline missioon. «Mul ei jätku sõnu, et tänada oma sõpru ja partnereid, kes on meiega liitunud ja kellega koos saame anda väärt hoogu meie noortele annetele. Oleme oma noorte muusikute üle väga uhked ja tänulikud, et saame väikesel moel nende unistuste teekonnal ühiselt kõndida,» ütles Tammis. Nädalavahetusel annetasid Neeme Tammise sõbrad fondi toetuseks ligi viiskümmend tuhat eurot.

Seekordse Hansa Grupi Noore Muusiku Fondi stipendiumi tegi eriliseks ka selle üleandmise koht ja aeg. Nimelt tegi stipendiumi teatavaks maestro Paavo Järvi, kes avalikustas selle Tallinnas toimunud Eesti Festivaliorkestri proovis. Triinu Piirsalu on üks neist noortest eesti muusikutest, kelle Paavo Järvi on orkestri koosseisu kutsunud. Neil päevil jätkab orkester oma Euroopa tuuri.

Triinu Piirsalu on oma generatsiooni üks väljapaistvamaid eesti viiuldajaid, kes on pälvinud rohkelt tunnustust nii kodu- kui ka välismaal. Hooajal 2023/24 õpib Triinu Müncheni Muusika-ja Teatrikõrgkooli magistrantuuris professor Mi-kyung Lee juhendamisel ning teeb samal ajal solistidiplomit Taani Kuninglikus Muusikaakadeemias prof Peter Herresthali juhendamisel.

Hansa Grupi Noore Muusiku Fond on kahe ja poole aasta jooksul toetanud Karolina ja Hans Christian Aaviku debüütplaadi «Aeternus» väljaandmist, Triin Metsheina õpinguid Berklee Muusikakolledžis, Marcel Johannes Kitse ettevalmistust kuninganna Elisabethi nimelisel konkursil osalemiseks, pianist Tähe-Lee Liivi õpinguid Londoni ja Berliini muusikakoolides ning noortele suunatud klassikalise muusika festivali «Kratt», asutades sinna juurde ka nimelise stipendiumi. Lisaks osaleb Hansa Grupi Noore Muusiku Fond koos Eften Capitali ja Advokaadibürooga Sorainen ühisprojektis Heliloojate Liiduga, et tuua eraraha kaasaegse heliloomingu tellimise juurde. Hansa Grupi Noore Muusiku Fond ei ole juriidiline isik. Fond tegutseb Kultuuripartnerluse SA juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles