Diskotähe lend: kuidas produtsent Frank Farian Boney Miga taevasse tõusis (4)

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Uuendatud 24. jaanuar 2024, 18:25
Copy
Kui Kanal 2 pidas 13. sünnipäeva, käis lavalt lisaks kodumaistele koomikutele läbi isegi Boney M.
Kui Kanal 2 pidas 13. sünnipäeva, käis lavalt lisaks kodumaistele koomikutele läbi isegi Boney M. Foto: Raigo Pajula

Saksamaalt pärit tipp-produtsent Frank Fariani panus disko- ja popmuusikasse on olnud vaieldamatu. Kes meist poleks kuulnud raadiost neid mahedaid sõnu: «She's crazy like a fool... Wild about Daddy Cool…», mis juhatavad sisse sileda ja kiire peosaalide vilkumist meenutava rütmi? Just sellise hitiga sai maha ansambel Boney M., kellele andis 1976. aastal elu ning sära just Frank Farian, muusikatööstuse salakavalaim insener ja diskosaalide üle valitsev kunn.

Fariani kontol on ka teisi edulugusid – näiteks sündis tema juhtimisel ka stiilne tandem Milli Vanilli, kes aga nii rängalt muusikamaailma šokeeris, et neilt tuli Grammy auhind ära võtta. Ka Boney Mi algne koosseis läks 80ndatel laiali, aga sädelus, millega Farian oma bände ehtida oskas, tahab ikka edasi elada ja Boney Mi liikmed on selle nime all läbi aastate üksjagu tuuritanud ja esinenud.

Kes vähegi arhiivides nuhkida viitsib, saab meenutada, et 2006. aastal esines Boney M. isegi Kanal 2 sünnipäevapeol ja mul on tunne, et sellest bändist on nüüdseks saanud osa eestlaste geneetilisest pärandist. Boney Mi looja Farian oli terava ninaga hai, kes bratwurst'ist ja õllest energiat ammutades juhatas muusikatööstuse helkivad tähti mäest üles... ning lasi neil siis ka kolinal alla veereda. Iseendale miljoneid taskusse pannes.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles