Kes kardab Arnold Schönbergi?

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Dirigent monokroomis, peaaegu et ühes võimalikus kunstmuusika ideaalis: Kaspar Mänd kutsus kokku uue nüüdismuusikakollektiivi Ludensemble, et täita tühimikku.
Dirigent monokroomis, peaaegu et ühes võimalikus kunstmuusika ideaalis: Kaspar Mänd kutsus kokku uue nüüdismuusikakollektiivi Ludensemble, et täita tühimikku. Foto: Mait Jüriado

Eesti muusika on uue ansambli võrra rikkam. Tegevust alustas sõnamängulise nimega Ludensemble, kes oma esimestel kontsertidel esitavad selliste raskekahurite nagu Arnold Schönbergi ja Kirke Karja loomingut.

Instrumentalistidena on neil päevil üles astumas Ludensi asutajaliikmed ja tuumik, kelle ümber ansambel hakkab tiirlema – Kaija Lukas viiulil, Kärt Ruubel klaveril, Theodor Sink tšellol, Maria Luisk flöödil, Aleksander Avramenko klarnetil ja dirigendina Kaspar Mänd, kes on ka kunstiline juht ja mõtte algataja. Ludensemble’i koosseis saab olema liikuv vastavalt repertuaarile ja ideele.

Mänd nimetab asutajaliikmeid inimesteks, kellega võib luurele minna: «Kõik on fantastilised muusikud, kelle muusikalised huvid on väga mitmes suunas, mitte ainult klassikalises repertuaaris, vaid ka teistes stiilides.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles