AK FOOKUS Armuelu 300 aastat tagasi: talumats polnud sugugi tuim loom (1)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Liivimaa eestlaste pulmapeo pilt Johann Christoph Brotze aastatel 1771–1818 valminud 10-köitelisest käsikirjalisest teosest «Sammlung verschiedener Liefländischer Monumente, Prospecte, Münzen, Wappen etc».
Liivimaa eestlaste pulmapeo pilt Johann Christoph Brotze aastatel 1771–1818 valminud 10-köitelisest käsikirjalisest teosest «Sammlung verschiedener Liefländischer Monumente, Prospecte, Münzen, Wappen etc». Foto: Läti Ülikool/Dspace.lu.lv

Mati Lauri raamat on tänu kõiki inimesi alati huvitavale teemale ja rohketele konkreetsetele lugudele sügav sissevaade 18. sajandi eestlaste olustikku, mis toob tolle aja meile lähemale. 

Meie ette tuuakse paljude meeste ja naiste elu, seda küll läbi kohtutoimikute ja inimeste endi jaoks dramaatiliste sündmuste, kuid nimede ja detailide rohkus aitab meil neid inimesi mõista.

Arvan, et eestlased tunnevad end neis Marides ja Jürides, Annides ja Tõnistes ära. Kuigi kombed võisid olla teised, tekitasid inimsuhted ka meie esivanemates samu tundeid, rõõmu ja kurbust, nagu neid meiegi kogeme.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles