TARTU 2024 Tartu tänavad on vallutanud mutantauto

Kultuuritoimetus
Copy
Mutantauto Reisiv siil
Mutantauto Reisiv siil Foto: Erakogu

Reedel saab jõele ehitatud laval Tartus alguse Euroopa kultuuripealinna aasta. Peale õhtust avatseremooniat liiguvad peolised mutantauto Reisiva siili juhtimisel tantsu ja muusikaga keslinnast tasuta vabaõhureivile Eesti Rahva Muuseumisse, kus peaesineja on ÜK trummi ja bassi legend SIGMA DJ-sett.

Rongkäigu peamine diskosõiduk on maailmaränduritest seltskonna poolt ehitatud mutantsõiduk Reisiv siil, mis stardib peale Tartu 2024 avatseremooniat kell 20.30 Eesti Rahva Muuseumi noka alla tasuta vabaõhureivile. Muuseumi noka all on peaesineja ÜK legendaarne SIGMA DJ-sett ning etteasted teeb DJ Heidy Purga, Emily Makis & Hi-Phi (ÜK) ja Sound In Noise x Olivar ft. MC Slin.

«Tegelikult on on tegu täiesti tavalise B-kategooria kaubikuga, mille ümber ehitati metallist eriskummaline skelett. Siilile kinnitati kereplaadid ning leed-valgustusega okkad, mis tekitavad mõnusa peomeeleolu,» rääkis rongkäigu korraldaja, Tartu 2024 produtsent Kaimo Kukk.

Veidra välimusega auto on käinud isegi kaugel välismaal, näiteks Burning Mani nimelisel festivalil USAs ja Loveparade'il Berliinis. Sõiduki ülesehitamiseks kulus kaks päeva. Käe panid külge Ivo Upan, Külli Rist, Toomas Laigu, Katre Porss, Joosep Elias, Janne Jüsma, Kristo Sild ja Sophie Dragunevits.

«Et tegu on eriti laia ja eriskummalise sõidukiga, siis päris liikluses siiliga ringi rallida siiski ei tohi ning vajab liikumiseks eskorti,» märkis Kukk. Seetõttu võtab rongkäigust osa ka turvameeskond ja politsei, kes reguleerib liiklust.

Rongkäigus peab rahva jalad tatsuma pop-elektrooniline duo Púr Múdd muusikutega Joonatan Siiman ja Oliver Rõõmus. Kooslus on esinenud palju nii Eestis kui ka välismaal ning jaganud lavasid tantsumuusika suurimate tähtedega nagu David Guetta, Martin Garrix ja Kygo.

Ühel sõidukeist on üles astumas ka Lätis laineid lööv DJ ja raadiosaatejuht Magnuss Eriņš. Artist ei jäta kedagi külmaks, sest toob üle piiri lõunanaabrite palavuse koos rütmidega.

Rongkäigus saavad pidulised sõita ka Tartu linnaliini Släpi kleepsubussiga, mis stardib kell 20.30 Vabaduse puiesteelt siili sabas. Eelisjärjekorras saavad bussi liikumisraskustega inimesed, eakad ja lapsed.

Vabaduse puiesteelt mööda Narva maanteed Eesti Rahva Muuseumi poole suunduval teekonnal on oodata veel mõningaid üllatusi, millest peolised õhtul osa saavad.

Euroopa kultuuripealinna tiitliaasta Tartus ja Lõuna-Eestis algab 26. jaanuaril Emajõe kaldal avatseremooniaga «Kõik on kokku üks!». Vaata otseülekannet kell 19.00 Eesti Televisioonist. Terve päeva vältavaid avapidustusi vahendab Delfi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles