Ukraina muusikud Arvo Pärdi keskuses: praegu saame oma riiki aidata muusikat mängides!

Teet Korsten
, ajakirjanik
Copy
Arvo Pärdi keskuses resideeruvad Ukraina heliloojad Misha Kalinin ja Roksana Smirnova: «Meie soov riiki aidata oli väga suur ja me mõtlesime, mida saame kõige paremini teha – võime muusikat mängida.»
Arvo Pärdi keskuses resideeruvad Ukraina heliloojad Misha Kalinin ja Roksana Smirnova: «Meie soov riiki aidata oli väga suur ja me mõtlesime, mida saame kõige paremini teha – võime muusikat mängida.» Foto: Mihkel Maripuu

Praegu asuvad Laulasmaal Arvo Pärdi keskuses Ukraina muusikud Roksana Smirnova ja Misha Kalinin. Muusikutest paar ütleb, et nende valmiv album baseerub viimase nelja aasta üleelamistel. «Oli covid, siis algas suur sõda ja kõik emotsioonid, üleelamised, mõtted, tunded ning sündmused kajastuvad ses muusikas,» ütleb Misha Kalinin.

Misha räägib, kuidas inimesed püüdsid massiliselt Kiievist lahkuda – linnast väljumisel olid kõikjal ummikud. Roksana ja Misha jäid esialgu pealinna. Kord mindi linna peale ja nähti tänaval tohutut järjekorda. «Läksime ligi ja selgus, et seal registreeruti vabatahtlikuks. Misha küsis, kas saab ennast kirja panna, aga kui selgus, et tal sõjaline väljaõppe või kogemus puuduvad, saadeti meid minema,» meenutab Roksana.

«Meie soov riiki aidata oli väga suur ja me mõtlesime, mida saame kõige paremini teha – võime muusikat mängida. Kui oled kunstivallas või teaduses, pead tegema seda, mida valdad, kõige paremal moel, olema oma vallas maksimaalselt efektiivne. Igaüks peab andma endast parima,» räägib Misha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles