NÄDALA PERSOON Priit Pedajas: vähem sõnu ja rohkem savi! (7)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Priit Pedajas lavastab Eesti Draamateatris juba 32 aastat ja on mingi nipiga alatasa ajavaimule pihta saanud, nii et sageli tuleb tema lavastusele pileti saamiseks omajagu vaeva näha. Mõnikord võib juhtuda ka nii, et lavastaja ise oma tööle pikka iga ei ennustagi, aga publik arvab teisiti ega lase tükil mängukavast maha minna.
Priit Pedajas lavastab Eesti Draamateatris juba 32 aastat ja on mingi nipiga alatasa ajavaimule pihta saanud, nii et sageli tuleb tema lavastusele pileti saamiseks omajagu vaeva näha. Mõnikord võib juhtuda ka nii, et lavastaja ise oma tööle pikka iga ei ennustagi, aga publik arvab teisiti ega lase tükil mängukavast maha minna. Foto: Mihkel Maripuu

Viimaste aastakümnete üks mõjukamaid Eesti lavastajaid Priit Pedajas sai läinud pühapäeval 70 aastat vanaks.

Päev enne sünnipäeva esietendus Eesti Draamateatri väikeses saalis tema lavastus, iirlase Mark O’Rowe’i näidend «Lähenemine», mille kõik etendused on kuni mai keskpaigani välja müüdud. Nii et midagi olulist, õhus olevat on Pedajas jälle tabanud. Kui poleks, siis inimesed saali ei tuleks.

Kes teab, see teab, aga olgu meelde tuletatud, et Pedajas on justkui tõrrepõhjast tuleva häälega menukas ja mõjukas laulja, kes on kirjutanud viise Eesti luuletajate värssidele ja neid kitarri saatel esitanud.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles