DOCPOINT Milline näeb välja tervenisti arvutimängus toimuv dokfilm?

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
DocPointil linastuv «Kniti saar» on esimene täispikk dokfilm, mis toimub tervenisti arvutimängus.
DocPointil linastuv «Kniti saar» on esimene täispikk dokfilm, mis toimub tervenisti arvutimängus. Foto: Filmikaader

Dokumentaalfilmide festivali DocPoint tänavusest programmist leiab ainulaadseid filmipärle, millega nädala jooksul silmaringi avardada – olgu ühte videomängu süvenedes või hoopis Soome metsamehega ilveste sabas sörkides.

Milliste probleemide ees seisab Tokyos töötav toidukuller? Kuidas sai ilvestega lähedaseks Soome metsas elav habemik? Kellega kohtutakse täielikult videomängus toimuvas filmis? Sellistele küsimustele leiab vastuseid täna Tartus ja Tallinnas algaval filmifestivalil DocPoint, mille raames saab näha uute dokumentaalfilmide paremikku. Et DocPointi mitmekülgses kavas oleks kergem orienteeruda, leiab siit küljelt hulga soovitusi, et festival mööduks võimalikult elamusterohkelt.

Ilveste sabas

Alustagem põhjanaabritest, sest tänavuse DocPointi avafilmiks on Soome-Eesti koostöös valminud «Ilvesmees». Olgem ausad, nii mõnedki meist sooviks mõnikord osata loomadega rääkida – näiteks siis, kui punnitad kodukontoris tööd teha ja äkki imestad, miks on kass järsku otsustanud su tegevust nii tigeda ilmega jõllitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles