Suri Itaalia filmitööstuse legend

Kultuuritoimetus
Copy
Sandra Milo
Sandra Milo Foto: Antonio Pietrangeli (director) / Armando Nannuzzi (cinematographer), Public domain, via Wikimedia Commons

Suri Itaalia näitleja Sandra Milo, Federico Fellini filmi «8½» täht, vahendab Guardian. Milo oli 90-aastane ja suri oma kodus Roomas une pealt. 

Itaalia filmitööstuse tuntud tegelane Sandra Milo, kes on tuntud oma osatäitmise poolest Federico Fellini filmis «8½», suri 90-aastaselt. Milo suri ümbritsetuna oma perekonnast ja lemmikloomadest, selgub perekonna avaldusest, mille edastas riiklik televisioon RAI.

Milo, sündinud Elena Salvatrice Greco Tunises, sai tuntuks tänu koostööle režissöör Antonio Pietrangeliga. Tema talent äratas peagi teiste tunnustatud filmitegijate, nagu Roberto Rossellini, Gabriele Salvatores, Gabriele Muccino, Pupi Avati, Jean Renoir ja Claude Sautet, tähelepanu.

Ta tegi koostööd Itaalia sõjajärgse filmitööstuse suurimate nimedega, sealhulgas Alberto Sordi ja Marcello Mastroianni. Oscari võitnud Federico Fellini filmis «8½» kehastas Milo Carlat, Mastroianni tegelaskuju, filmirežissöör Guido armukest.

Fellini valis ta hiljem oma naise kõrvale 1965. aasta filmis «Juliet of the Spirits». Kaks aastakümmet hiljem jutustas Milo nende 17-aastasest salajasest armusuhtest oma autobiograafilises raamatus «Caro Federico». Milot kirjeldati sageli kui Fellini muusat.

2021. aastal pälvis Milo David di Donatello nimelise elutööpreemia nn Itaalia Oscarite jagamisel mitmekülgse näitlejatöö eest nii komöödiates kui ka draamafilmides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles