EESTI KIRJANDUSE PÄEV Kultuuriminister Purga kiitis aasta kirjandusõpetajat

Kultuuritoimetus
Uuendatud 30. jaanuar 2024, 12:18
Copy
Aasta kirjandusõpetaja Anu Kell ja President Alar Karis
Aasta kirjandusõpetaja Anu Kell ja President Alar Karis Foto: Arno Mikkor

Täna Eesti Teaduste Akadeemias toimunud tseremoonial andis president Alar Karis üle aasta kirjandusõpetaja 2024 tiitli Tallinna Reaalkooli ja Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpetajale Anu Kellale.

«Eesti kirjandus on meie rahva väärtuste kogum, eestlaste kasvamise ja kujunemise lugu. On väga oluline, et tänapäeva noored inimesed oskaksid tõlgendada ja väärtustada oma juuri. Seetõttu olen kirjanduse õpetaja ja uhke selle üle,» ütles aasta kirjandusõpetaja Anu Kell.

«Laps kohtub raamatuga esimest korda ilmselt kodus, aga sügavalt kirjandusse sukeldub ta ikkagi koolis ning siis on just kirjandusõpetaja see, kes innustab raamatut lugema, arutlema, mõistma seda, mida kirjanik on öelda tahtnud. Seega omab kirjandusõpetaja iga inimese arengus võtmerolli. Anu Kell on aastakümneid innustanud oma õpilasi armastama eesti autoreid ja kirjandust, andes neile võtme, mis võimaldab maailmast paremini aru saada. Aasta kirjandusõpetaja tiitel on tunnistus tema suurepärasest tööst,» ütles kultuuriminister Heidy Purga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles