«Lillekuu tapjates» säranud näitleja võib teha Oscari-ajalugu

Kultuuritoimetus
Copy
«Lillekuu tapjates» säranud Lily Gladstone on võitnud juba Kuldgloobuse ning võib võita ka Oscari.
«Lillekuu tapjates» säranud Lily Gladstone on võitnud juba Kuldgloobuse ning võib võita ka Oscari. Foto: Crash/imageSPACE via ZUMA Press Wire/Scanpix

Martin Scorsese suurfilmi «Lillekuu tapjad» naispeaosatäitja Lily Gladstone on juba võitnud rolli eest Kuldgloobuse ning kandideerib parima naispeaosa kategoorias ka Oscarile. 37-aastase Gladstone'i nominatsioon on juba suure tähtsusega Oscarite pikas ajaloos, kuid võidul oleks veelgi erilisem tähendus.

Ajaloolises krimidraamas «Lillekuu tapjad» kehastab Gladstone põlisameeriklast Molly Burkharti, kellest saab salakavalate plaanidega valge mehe Ernest Burkharti (Leonardo DiCaprio) abikaasa. Gladstone'i näitlejakarjäär algas tegelikult juba umbes kümme aastat tagasi, kui ta tegi esimese tähelepanuväärse rolli Kelly Reichardti filmis «Certain Women», kuid Molly roll on Gladstone'i tõstnud näitlejana uutesse kõrgustesse.

Gladstone'i Oscari nominatsiooni teeb eriliseks tõsiasi, et ta on esimene põlisameeriklasest naine Oscarite ajaloos, kes on parima naisnäitleja kategoorias nominatsiooni saanud. Kui ta peaks Oscari võitma, saab temast ühtlasi esimene põlisameeriklasest naine, kes selle auhinna pälvinud on. Paljud usuvad Gladstone'i võitu, kuid talle pakub suurt konkurentsi Yorgos Lanthimose filmis «Vaesekesed» kartmatu rolli teinud Emma Stone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles