OHHOO Liisi Grünbergi animafilm valiti 9500 seast rahvusvahelisele festivalile

Kultuuritoimetus
Uuendatud 31. jaanuar 2024, 11:42
Copy
Clermont-Ferrandi lühifilmide festivali põhivõistlusprogrammi valiti Liisi Grünbergi «Miisufy» tervelt 9500 filmi seast.
Clermont-Ferrandi lühifilmide festivali põhivõistlusprogrammi valiti Liisi Grünbergi «Miisufy» tervelt 9500 filmi seast. Foto: Filmikaader

Tänavusel Clermont-Ferrandi rahvusvahelisel lühifilmide festivalil linastub rahvusvahelises võistlusprogrammis Liisi Grünbergi debüüt «Miisufy». Põhivõitlusprogrammis on kokku 66 filmi 52-st riigist. Võistlusprogrammi filmidest vaid 11 on animeeritud ja seega on eriti tore, et Eesti on esindatud just lühianimatsiooniga.

«Miisufy» esilinastus eelmise aasta septembris Helsingi rahvusvahelisel filmifestivalil ning on pärast seda jõudnud festivalidele nii Euroopas kui Ameerikas. Los Angeleses toimunud Ameerika filmiinstituudi loodud AFI Festil pälvis film ka žürii eripreemia. Kõige hiljutisem saavutus on mainekas Sundance’i filmifestival, kus «Miisufy» oli samuti valitud rahvusvahelisse lühifilmide võistlusprogrammi.

«Tänavu esitati Clermont-Ferrandi festivalile 9500 filmi, millest 64 valiti põhivõistlusprogrammi. Mul on väga hea meel, et «Miisufy» on üks nende seast,» kommenteeris äsja filmiga Sundance’ilt naasnud produtsent Aurelia Aasa. «Ootan festivali väga, sest ka «Sierra» ralli algas kaks aastat tagasi just Clermont-Ferrandi põhivõistlusprogrammist,» lisas ta. «Miisufy» režissöör Liisi Grünberg märkis: «Mul on väga hea meel, et mu debüüt on jõudnud maailma suurima lühifilmide festivali kavva.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles