Noore dokumentalisti preemia pälvisid Anna Hints ja Liis Nimik

Kultuuritoimetus
Uuendatud 31. jaanuar 2024, 13:27
Copy
Liis Nimiku (pildil) «Päikeseaeg» oli üks hinnatumaid mulluseid Eesti dokfilme.
Liis Nimiku (pildil) «Päikeseaeg» oli üks hinnatumaid mulluseid Eesti dokfilme. Foto: Eero Vabamägi

Rahvusvaheline dokumentaalfilmifestival DocPoint Tallinn andis viiendat korda välja noore dokumentalisti preemia, mille laureaadiks olid sel korral režissöörid Liis Nimik ja Anna Hints. Noore dokumentalisti preemia antakse välja filmiloojale, kes paistab silma isikupärase filmikeelega ning kellel on julgust eksperimenteerida ja luua midagi seniolematut ning ambitsioonikat. Preemiaga kaasneb kaks 1500 euro suurust stipendiumit, mille väljaandmist toetab 2022. aastast Tallinna linn.

«2023. aasta on eesti dokumentalistika jaoks olnud erakordne - dokumentaalfilmid «Päikeseaeg» ja «Savvusanna sõsarad» on saavutanud enneolematut rahvusvahelist edu, ent veelgi olulisem, need on läbi ja lõhki ehedad Eesti lood, mis tänu meisterlikule teostusele ja režissööride ainulaadsele nägemusele on saanud eesti dokumentaalfilmi visiitkaardiks, tähistades täiesti uut ajajärku meie filmikunsti jaoks,» ütleb festivali korraldaja Filipp Kruusvall. Lisades, et seda enam väärib esiletoomist, et nii Liis Nimik kui ka Anna Hints teevad nendega oma täispika dokumentaalfilmi režissööridebüüdi ja on hämmastavalt mitmekülgsed filmiloojad.

«Savvusanna sõsarate» režissöör Anna Hints hiljuti Tallinna lennujaamas toimunud vastuvõtul, kui ta oli just saabunud Saksamaalt. Nimelt jagati Berliinis Euroopa filmiakadeemia auhindu ja tema linateos pärjati Euroopa parimaks dokumentaalfilmiks.
«Savvusanna sõsarate» režissöör Anna Hints hiljuti Tallinna lennujaamas toimunud vastuvõtul, kui ta oli just saabunud Saksamaalt. Nimelt jagati Berliinis Euroopa filmiakadeemia auhindu ja tema linateos pärjati Euroopa parimaks dokumentaalfilmiks. Foto: Sander Ilvest
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles