MIS JUHTUS? Netflix otsustas valmis tehtud ulmefilmi prügikasti visata (1)

Kultuuritoimetus
Uuendatud 1. veebruar 2024, 18:28
Copy
Halle Berry filmis «Moonfall». Pilt on illustreeriv.
Halle Berry filmis «Moonfall». Pilt on illustreeriv. Foto: Capital Pictures

Voogedastusteenus Netflix otsustas eelmisel nädalal peatada Halle Berryga ulmefilmi «Emalaev» («The Mothership») tegemise, olgugi et filmi võtted toimusid 2021. aastal ning see oli jõudnud järeltootmisse ehk postproduktsiooni. Sel kolmapäeval toimunud esitlusel nimetas Netflixi sisu- ja filmijuht Bela Bajaria olukorda väga haruldaseks, arvestades Netflixi toodetava sisu hulka.

«Raske on endalt küsida, kas sellest olukorrast on midagi õppida. Sellist asja juhtub nii harva,» selgitas Bajaria. «Peab meeles pidama, et sellise filmi tegemiseks tuleb kokku 100–150 inimest, kelle vahel on tugevat keemiat ning loomingulist kirge, aga ometi ei kuku kõik sedasi välja, nagu tahaks. Selle konkreetse projektiga tekkis tootmise käigus palju probleeme ja kõik tundsid, et õigem oleks jätta see lõpetamata ja teha tulevikus koos midagi muud.»

«Emalaeva» tegemine peatati suuresti põhjusel, et tarvis oli korraldada lisavõtteid, mis oleks tootja jaoks liiga kalliks kujunenud. Samuti oleks lisavõtetel olnud tarvis kasutada lapsnäitlejaid, kes on vahepealse paari aastaga liiga palju kasvanud. Kuna lisavõtteid korraldada ei olnud enam võimalik, otsustas Netflix, et filmi ei tehtagi valmis ja see ei ilmugi platvormile, olgugi et projekti peale on kulutatud miljoneid dollareid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles