NÄDALA PLAAT Radioheadi põhimeeste kõrvalprojekt – kindel kriitikute lemmik

Margus Haav
, kultuuritoimetaja
Copy
Thom Yorke (esiplaanil) ja The Smile eelistavad sageli väiksemaid ja intiimsemaid esinemispaiku. 
Thom Yorke (esiplaanil) ja The Smile eelistavad sageli väiksemaid ja intiimsemaid esinemispaiku. Foto: Martin Harris/capital Pictures

Suvel meile sõbralikus naaberriigis Lätis, kaunis ja põneva ajalooga Siguldas esinev trio The Smile on Radioheadi põhimehed Thom Yorke (vokaal, kitarr, bass, klahvpillid) ja Jonny Greenwood (kitarr, bass, klahvpillid) pluss trummar Tom Skinner, kes on olnud löökpillide taga mitmes koosluses, mille seast kõige tuntum on küllap viljakas ja lärmakas jazz-bänd Sons of Kemet.

The Smile ilmus publiku ette üsna ootamatult Glastonbury festivalil aastal 2021 ning sestpeale on nad püüdnud edukalt säilitada üllatusrikkust ja mõistatusi. Intervjuusid nad põhimõtteliselt ei anna ning publikuga suhtlevad ähmase sõnumi ja kitarrikesksest ängist kantud muusika kaudu. Muidugi on Radioheadi meestel väga raske mitte sarnaneda Radioheadiga, aga seda nad üritavad. Kuigi on päevselge, et kellele meeldib abstraktne ja eklektiline Radiohead, sellele meeldib ka abstraktne ja eklektiline The Smile. Trio teine album, jaanuari lõpul ilmavalgust näinud «Wall of Eyes» on tänavusest plaadilõikusest kindlasti kriitikute lemmik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles