Kõrvulukustav aplaus ehk eestlased vallutasid taas maailma

Heili Sibrits
, Postimees Nädal peatoimetaja
Copy
Tšellovirtuoos Sol Gabetta (keskel) ja dirigent Paavo Järvi vahel valitses Viini Konzerthaus konsterdil ideaalne kooskõla. Harmooniaga ühines kaunilt Eesti Festivaliorkester. FOTO: Markus Aubrecht
Tšellovirtuoos Sol Gabetta (keskel) ja dirigent Paavo Järvi vahel valitses Viini Konzerthaus konsterdil ideaalne kooskõla. Harmooniaga ühines kaunilt Eesti Festivaliorkester. FOTO: Markus Aubrecht Foto: Markus Aubrecht

Järgmine peatus: Carnegie Hall. Just see, üks maailma ihaldatumaid kontserdimaju ootab Eesti Festivaliorkestrit ja Paavo Järvit järgmise aasta sügisel oma saali Arvo Pärdi teoseid mängima.

Kuna läbirääkimised alles käivad, siis eelistavad asjaosalised seda avalikult mitte kommenteerida. Ent juba see, et ollakse jõudnud punkti, kus orkestrile on esitatud kutse New Yorki, on tähelepanuväärne saavutus.

Kus esineb Eesti Festivaliorkester enne 2025. aasta sügist ja kas Ameerikas on tulemas ka väiksem või suurem tuur, on tõesti alles ähmane. Kuid kindel on, et Pärnus ja Tallinnas näeb ja kuuleb seda orkestrit nii sel kui ka järgmisel suvel.

Äsja lõppenud Euroopa tuur oli nii edukas (loe: saalid täis ja publiku vastuvõtt suurepärane, seega piletitulu ja korraldajate rahulolu tagatud), et nendessegi majadesse on Eesti Festivaliorkester tagasi oodatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles