Eesti Muusikauhinnad Selgus meie muusika hetkeseis: ega Alika vastu teised ei saa (3)

Janar Ala
, toimetaja
Uuendatud 2. veebruar 2024, 10:23
Copy
11.02.23, Tallinn Eesti Laulu finaalvõistlus Tallinnas Tondiraba jäähallis. Fotol Eesti Laul 2023 võitja ja Eesti esindaja Liverpoolis toimuval Eurovisioonil Alika Milova esitamas finaalsaates võidulugu Bridges. Foto Taavi Sepp, Postimees FOTO: Taavi Sepp
11.02.23, Tallinn Eesti Laulu finaalvõistlus Tallinnas Tondiraba jäähallis. Fotol Eesti Laul 2023 võitja ja Eesti esindaja Liverpoolis toimuval Eurovisioonil Alika Milova esitamas finaalsaates võidulugu Bridges. Foto Taavi Sepp, Postimees FOTO: Taavi Sepp Foto: Taavi Sepp

Eesti muusikaauhinnad anti eile Unibet Arenal üle show’ga, mida ei saa nimetada vähemaks kui suurejooneliseks. Koore riisus Alika, kes viis koju viis auhinda.

Alika võttis preemiad aasta debüütalbumi, aasta artisti, aasta naisartisti, aasta albumi ja mõistagi ka aasta laulu kategoorias, kus tuuseldas muidugi tema Eurovisiooni lugu «Bridges».

Ma vist ei saaks pretendeerida muusikakriitiku loojuva kuulsusega ametinimetusele, kui ütleks, et kõik see, mida Alikal on olnud meile pakkuda, on igati super. Kuulasin tema omanimelise (läbivate suurtähtedega) debüütplaadi ka enne sule tindipotti kastmist üle, koos kõikide teiste nominentidega – eks ikka selleks, et tekiks tervikpilt. Tervikpilt tekkiski ja selline, et ALIKA asetus kuulatutest pigem tabeli teise poolde.

Kõiki valikuid, mida plaadil tehtud, saab ilmselt pidada õigeteks või isegi kuldseteks («Kuldne valik» oli kunagi ka üks odav Põltsamaa vein) – domineerib energiline ja plastiline disco-funk, mis on nii maailma kui ka Eesti popis domineerinud pea terve selle sajandi (isegi tihtilugu Eesti esirokkariks nimetatav Tanel Padar on episoodiliselt suutnud oma rock'i-mehe vesti selle kasuks vahetada), n.ö kirssideks tordil paar power-ballaadi (too «Bridges» loomulikult), paar venekeelset taiest ka.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles