Kas režissöör on ohus? Võimuvastane uus «Meister ja Margarita» film kogub Venemaal populaarsust

Kultuuritoimetus
Uuendatud 2. veebruar 2024, 17:04
Copy
Kaader Mihhail Lokšini «Meistrist ja Margaritast», mis tehti 17 miljoni eest ja on jõudnud Venemaa kinoedetabeli tippu.
Kaader Mihhail Lokšini «Meistrist ja Margaritast», mis tehti 17 miljoni eest ja on jõudnud Venemaa kinoedetabeli tippu. Foto: Filmikaader

Venemaal on režissöör Mihhail Lokšini ekraniseering Bulgakovi «Meistrist ja Margaritast» pürginud kinoedetabeli tippu. Sõda pooldavad Kremlimeelsed propagandistid ning internetis tegutsevad trollid on alustanud kampaaniat filmi vastu, mis kannab võimuvastast ja tsensuurivastast sõnumit.

Režissöör Mihhail Lokšin (Michael Lockshin) on Ameerikas sündinud venelane, kelle esimene mängufilm «Hõbedased uisud» jooksis 2020. aasta lõpus ka Eesti kinodes. Ameerika kodanikuna kogeb Lokšin oma «Meistri ja Margarita» filmiversiooni pärast praegu Venemaa riigivõimu pooldavate propagandistide rünnakuid. Venemaal on film teeninud kinokassades miljoneid.

Üks filmiga seotud inimene, kes soovis anonüümseks jääda, ütles Varietyle: «Selle filmi jahmatav edu ning selles leiduv kriitika autoritaarse võimu vastu on häirinud parempoolseid inimesi ajal, mil Venemaa president Vladimir Putin on võtnud kasutusele meetmeid võimuvastasuse suhtes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles